Reply to this topicStart new topicStart Poll

> 有人在玩真三國大戰嗎?
StupidBang
發表於: May 11 2014, 19:45  
Quote Post

想與自己心靈會面的人

發表數: 213
所屬群組: 一般
註冊日期: 12-31-2008

活躍:6
聲望:326

以前一直覺得那些以三國做主題的手機遊戲都給我粗製濫造的感覺
胡亂濫用三國的經典做遊戲真令人吃不消 wacko.gif
所以一直都沒有多花時間去玩

但是最近見到身邊朋友為真三國大戰玩得像著魔似的
這遊戲最近好像很紅呢
於是也去參一腳
發現這遊戲系統還不錯呢

遊戲玩法與一般手機RPG差不多
都是以抽卡吃卡的方法令自己勢力不斷壯大
其實自己從沒接觸過轉珠類遊戲
真沒想到這些遊戲可以如此令人著迷呢

有在玩的朋友也一起來討論下吧!
我現在主號是五槍 張飛文醜做主力 才剛上手一星期所以還弱弱的 長遠打算發展後宮
小號五騎 都有馬超呂靈異孟獲郭嘉公孫 但是完全不夠金卡把戰力提升上去......

--------------------
各種無知
PMEmail Poster
司馬仲達
發表於: May 12 2014, 15:35  
Quote Post

Lumberjack

發表數: 1,347
所屬群組: 待認證
註冊日期: 9-18-2003

活躍:12
聲望:364

台服ser5

主:諸侯1
主2:諸侯2
副1/2/3:豪傑8/9/9

新:豪傑1

飛愛敬君子而不恤小人
1923年孫中山在香港大學演講,宣稱他的革命思想發源地「即為香港」。他說,香港的秩序整齊而安穩,與中國的混亂腐敗成強烈對比,激發他發動革命。「我恆默念...何以如此不同?外人能於七八十年間在一荒島上成此偉績,中國以四千年之文明乃無一地如香港者,其故安在?」---<<香港簡史>>

講左咁耐, 幾時先出老解?

紅皮狗應該係有色盲, 只見紅色, 別色不見
PM
StupidBang
發表於: May 12 2014, 17:00  
Quote Post

想與自己心靈會面的人

好野好野

打到豪杰6已經吃不消了...

各種無知
雞仔嘜
發表於: May 12 2014, 17:43  
Quote Post

真正的天才是1%的天份+99%的努力

發表數: 3,307
註冊日期: 6-27-2004

活躍:16
聲望:697

我部電話太渣玩咗幾鋪冇玩

永遠懷念我的公公、嫲嫲、婆婆。
PMEmail PosterUsers Website
司馬仲達
發表於: May 12 2014, 18:01  
Quote Post

Lumberjack

QUOTE (雞仔嘜 @ May 13 2014, 01:43 )
我部電話太渣玩咗幾鋪冇玩

用 tablet?

或者 android 用 bluestacks 玩?

我部 AN 電話係 1G ram (但實際行個陣永遠少過400mb)
CPU 係 dual core, 不過都係舊 model

係好慢,不過較低D requirement 應該ok

飛愛敬君子而不恤小人
1923年孫中山在香港大學演講,宣稱他的革命思想發源地「即為香港」。他說,香港的秩序整齊而安穩,與中國的混亂腐敗成強烈對比,激發他發動革命。「我恆默念...何以如此不同?外人能於七八十年間在一荒島上成此偉績,中國以四千年之文明乃無一地如香港者,其故安在?」---<<香港簡史>>

PM
司馬仲達
發表於: May 12 2014, 18:05  
Quote Post

Lumberjack

QUOTE (StupidBang @ May 13 2014, 01:00 )
好野好野

每日必做:

1) 打挑戰
2) 免費5抽 + 登入獎勵

每三日必做

3) 打兩張銀

每週必做

4) 打一張金

我鑽石用得最多既地方係買科技鎚仔
同抽卡既比例大概係 抽卡 : 科技鎚仔 = 2 : 8 / 1: 9

鑽石只抽60

競技夠力就打吧,每升一個級別有60鑽,每次賽季完即使只係最低級別都有1金幣+3銀幣

沒事鑽石別亂用

飛愛敬君子而不恤小人

PM
StupidBang
發表於: May 13 2014, 03:26  
Quote Post

想與自己心靈會面的人

QUOTE (司馬仲達 @ May 13 2014, 02:05 )
QUOTE (StupidBang @ May 13 2014, 01:00 )
好野好野

同抽卡既比例大概係 抽卡 : 科技鎚仔 = 2 : 8 / 1: 9

鑽石只抽60

競技夠力就打吧,每升一個級別有60鑽,每次賽季完即使只係最低級別都有1金幣+3銀幣

沒事鑽石別亂用

原來如此
我把鑽石都花在抽卡上
沒買過科技錘子

主號因為是新服(S34)
用真張飛真文醜很容易打上前列的位置
但對著三法師完全無力...有鬼張春華都冇用 mellow.gif

各種無知
司馬仲達
發表於: May 13 2014, 04:56  
Quote Post

Lumberjack

QUOTE (StupidBang @ May 13 2014, 11:26 )
QUOTE (司馬仲達 @ May 13 2014, 02:05 )
好野好野

鑽石只抽60

沒事鑽石別亂用

原來如此
我把鑽石都花在抽卡上
沒買過科技錘子

主號因為是新服(S34)
用真張飛真文醜很容易打上前列的位置
但對著三法師完全無力...有鬼張春華都冇用 mellow.gif

一向對買運的抽卡不太感冒

想多點機會抽卡,開多幾個帳號就可以

每日登入就有抽卡機會

時間久了就會抽中核心卡

而且亦可以多試幾款陣型 / 戰術

在相同將領對決的前提下,科技 (+聖石) 就是決勝條件

其實0課核心也有不少

今期打金卡有孟獲可配黃蓋

陸遜可配五弓

之前還有張飛

算是不錯的

本篇文章已被 司馬仲達 於 May 13 2014, 04:59 編輯過

飛愛敬君子而不恤小人

PM
0 位使用者正在閱讀本主題 (0 位訪客及 0 位匿名使用者)
0 位會員:

Topic Options Reply to this topicStart new topicStart Poll

[ Script Execution time: 0.0160 ]   [ 14 queries used ]   [ GZIP 啟用 ]