分頁: (5) 1 2 [3] 4 5  ( 前往第一篇未讀文章 ) Reply to this topicStart new topicStart Poll

> [聚首]各位近況如何 ?, 來分享一下 ,好嗎 ?
Caesar
發表於: Dec 27 2010, 19:00  
Quote Post

Loop

發表數: 7,489
所屬群組: 軍團長
註冊日期: 12-18-2004

活躍:51
聲望:2218

QUOTE (•天地志狼• @ Dec 28 2010, 02:56 )

不過我一直都不認為自己很色喔 0.0
是你們誤解我而已…

我相信這句會遇上強烈反對 grin2.gif

祝你牙醫之路暢行無阻啦 smile.gif
good luck

--------------------
Get busy living, or get busy dying.

.
PM
Caesar
發表於: Dec 27 2010, 19:42  
Quote Post

Loop

QUOTE (司馬仲達 @ Dec 28 2010, 00:52 )
電槍即是電動氣槍

話說轉了新工之後,company size比之前大了20倍,多了很多很多很多.....同事

其中有人玩war game的,自己有興趣想玩,再細問之下,一把國產電槍長火大概是一千到千五左右,但玩一次所謂全包的war game (場、食、衣、槍) 也差不多二、三百

與其比二三百玩幾次,倒不如自己買槍?

你玩war game的頻率有多高啦 ?

Get busy living, or get busy dying.

.
PM
Phoenix@南海
發表於: Dec 28 2010, 00:24  
Quote Post

南方海洋大島上小小的鳳凰

發表數: 1,555
所屬群組: 一般
註冊日期: 9-23-2003

活躍:9
聲望:156

想睇戲點解唔用pps ? XD.gif
喂 ,仲有 ,鋼煉友! 我覺得鋼煉個結局有d太急太快 ,枉我地追左佢咁多年 sad.gif
(幾時再番香港? 搵埋皇上去食飯

電腦太爛...而澳洲上網也是很爛的....加上看戲還是比較喜歡大銀幕,同埋我不想宅在家...

鋼鍊的最後一回我一直都HOLD著不想去看~~看完怕會很空虛.不過人就是這樣...完了覺得它完得太早,繼續下去又罵它拖時間~

等放完假之後去immigration問問如果我出左去可唔可以再返入來....因為student visa就到期了...可是一旦申請新visa,在新的下來前,我都不能出國...如果可以的話,都想抽空在cny時回來一下...

美しい星の上で
この蒼い星の上で
PMEmail Poster
Caesar
發表於: Dec 28 2010, 00:37  
Quote Post

Loop

QUOTE (Phoenix@南海 @ Dec 28 2010, 08:24 )
鋼鍊的最後一回我一直都HOLD著不想去看~~看完怕會很空虛.不過人就是這樣...完了覺得它完得太早,繼續下去又罵它拖時間~

ohmy.gif 真正的FANS

.
PM
秋盈
發表於: Dec 28 2010, 03:09  
Quote Post

聖教教主

發表數: 2,915
所屬群組: 君主
註冊日期: 9-19-2003

活躍:11
聲望:739

其實一直想問 ,秋姐平時係CU邊到上堂 ?

上學期多在崇基山腳的利黃瑤璧樓、信和樓、何添樓一帶,如果不是到學系辦事或泡U Lib找書,可以說連本部也不用去。但因為自己貪心,下午經常在本部聽本科生的課,然後傍晚才下山上課。下學期大概也差不多。這幾個月新亞只去過一兩次,聯合和逸夫一次都沒去。 sleep.gif

感月吟風多少事,如今老去無成。誰憐憔悴更飄零,試燈無意思,踏雪沒心情。

梅林邀月
PMEmail PosterUsers Website
茶水小妹蘋兒
發表於: Dec 28 2010, 04:36  
Quote Post

還沒長大的傲嬌氣小蘋果呦

發表數: 1,623
註冊日期: 9-18-2003

聲望:490

1.見到好多小朋友(?!)都黎中大讀,我喺中大啱啱搬完通識OFFICE

2.見到戈講cities XL 2011,老粒左番黎,但係等緊portable drive去運番自己屋企試玩

3.玩緊街機三國志大戰,近排接觸到既興趣都係一開始玩最好玩,好難再有一啲好似大航海online咁越對越有心機既遊戲

4.搬完office就到搬自己屋企,4200蚊先租得果150呎,喺深水埗.現在的樓市黐線的.日日等緊SARS---SARS級數既樓價一 一"

5.屋企變大左,想買部機喺屋企玩,例如PS3/XBOX/Wii等等,我已經好out了,一無所知.想問下有玩既版友,價位大概幾錢,喺邊度買,買二手安唔安全,老粒game黎玩容唔容易等等等等~

猶幸沒有少看書。這十天已經看了四本書,正在看第五、第六本。 smile.gif

秋盈:盛世我只有輕輕在書店揭過,覺得不算太搶眼. 比起敍述性的東西,我更想看再前瞻一點或自己很不熟悉的東西.

喂 ,偉哥 ,呢期我好悶 ,介紹d好睇漫畫/好玩game黎 比我打發下時間 wub.gif
藍筆:睇下百鬼小當家吖,漫畫.唔錯

說來航海online也是我近期的目標之一 ! 駿仔得閒帶我去升level tongue.gif
感覺大航海根本是百科全書XD 我喜歡的神話跟古蹟歷史都可以看到...
筆/櫻:吓?!唔係化...你同櫻都而家先黎玩...免費左之後,遊戲平衡同生態都差左,又多左野要用錢買,我雖然好中意玩航海但都冇乜癮去玩了...當screensaver/chatroom咁玩係好既,但又覺得唔湯唔水
還有找新工作這樣…=ˇ=

櫻:搵緊乜咁?~
http://t3.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcR...PE8Xi9ErKY4XY1N
我都係中意呢張多啲,始終三國殺有啲圖係抄番黎

本篇文章已被 茶水小妹蘋兒 於 Dec 28 2010, 06:16 編輯過

I nyo talk funny, nyou talk funny!!!

孔子:「老而不死,是為賊。」
迷途小貓
發表於: Dec 28 2010, 08:41  
Quote Post

路邊貓咪

發表數: 609
註冊日期: 2-28-2004

聲望:118

這是人生最後一個以學生身分度過的寒假啊,以後當全職RA就沒有了。=3=
秋盈
發表於: Dec 28 2010, 11:11  
Quote Post

聖教教主

發表數: 2,915
註冊日期: 9-19-2003

活躍:11
聲望:739

盛世我只有輕輕在書店揭過,覺得不算太搶眼. 比起敍述性的東西,我更想看再前瞻一點或自己很不熟悉的東西.

嗯,其實這也算是有點前瞻,因為時代背景是三年後。所以有人說那是陳冠中對中國的預言。不過我認為沒必要把他想得那麼偉大。他只不過是浮遊於兩岸三地的無根之人,在幾個地方都住過一段日子,見聞比較廣而已。當然他在《我這一代香港人》的洞察力是讓人佩服的,可惜無以為繼,他自己繼續在北京找樂子去了。

感月吟風多少事,如今老去無成。誰憐憔悴更飄零,試燈無意思,踏雪沒心情。

梅林邀月
高長恭
發表於: Dec 28 2010, 15:14  評價+1
Quote Post

∼('▽'*)

發表數: 1,054
所屬群組: 太守

活躍:10
聲望:435

在MSN收到一個不知是否中毒後帳號被盜的人發出的邀請,所以留言了。平日都在「新民女像」駐紮的廣場附近經過,在剛剛有名的「工傷管你」學院「鄭先生」樓外面乘搭巴士進入白石角上班。日常工作都是協助老闆執拾系統上的細節,偶爾在休息時會變成動物看到一些遊人像參觀動物園般乘坐旅遊巴入園參觀。因為人手不夠,公司舉辦Seminar時、參加展覽時也要出去幫手執拾、設營。

最近幾星期的休日要幫忙照顧剛出現不足一季的外甥,懶懶閒地趴在桌面上玩「三-自己」、「眼z迷宮」Flash Game的時間也減少了。半年前申請了「8號仔」的「撲貓歪五」服務,上星期也拿了「3號固網」送的「香港永久性居民身份證」銀河平板一塊,現在即使被擄走也可以隨時上網看鴉天狗's的新聞了。

QUOTE (•天地志狼• @ Dec 28 2010, 02:40 )
還在Indiana 的牙醫學校中
目前yr 3 了,還要一年半左右…
之後應該會去空軍基地當牙醫3-4年吧

感情方面如一切順利應該會在畢業後結婚了…XD

祝大家新年快樂喔!
魚包和曹暪都成為「大師」了,一貓一狗也好像是博士生了,狼還未能夠執業嗎?
學院+大學+空軍基地當牙醫都十多年了…
在空軍基地內當牙醫會不會面對恐怖場面 ?

QUOTE (•天地志狼• @ Dec 28 2010, 02:56 )
食色性也,這東西沒分婚前婚後的喇…
不過我一直都不認為自己很色喔 0.0
是你們誤解我而已…
口嫌体正直

user posted image
PMEmail PosterUsers WebsiteIntegrity Messenger IM
hahaha~!
發表於: Dec 28 2010, 17:03  
Quote Post

司令官大人

發表數: 1,606
註冊日期: 9-24-2003

活躍:8
聲望:146

hi~!

近況~?! 都是工作, 工作, 再工作......很累, 又有點無奈...... smile.gif
其實我差不多天天也上來~!

user posted image
郁博書山騰駿馬,文深經海駕輕舟
依個, 仍然係一個......謎......
茶水小妹蘋兒
發表於: Dec 29 2010, 01:03  
Quote Post

狼還未能夠執業嗎?
學院+大學+空軍基地當牙醫都十多年了…

你咁講又係喎,好似我細細個果陣狼已經讀緊 wacko.gif wacko.gif wacko.gif
究竟要prepare幾耐…

I nyo talk funny, nyou talk funny!!!

•天地志狼•
發表於: Dec 29 2010, 01:10  評價+3
Quote Post

五品官

發表數: 991

聲望:52

算一下…
2001年尾來到美國
2-3年 副學士…
05年入UCLA…07年完成學士
之後…工作一年
08年入牙醫學校讀4年
目前10年尾YR3 2ND SEM…
哇…真係十年寒窗苦讀
Caesar
發表於: Dec 29 2010, 01:52  
Quote Post

Loop

QUOTE (•天地志狼• @ Dec 29 2010, 09:10 )
算一下…
2001年尾來到美國
2-3年 副學士…
之後…工作一年
08年入牙醫學校讀4年
哇…真係十年寒窗苦讀

正式執業時三十二歲 ? twisted.gif

.
PM
•天地志狼•
發表於: Dec 29 2010, 02:05  
Quote Post

五品官

QUOTE (Caesar @ Dec 29 2010, 09:52 )
QUOTE (•天地志狼• @ Dec 29 2010, 09:10 )
算一下…
2001年尾來到美國
2-3年 副學士…
之後…工作一年
08年入牙醫學校讀4年
哇…真係十年寒窗苦讀

才沒那麼老… twisted.gif
2012年執業嘛
茶水小妹蘋兒
發表於: Dec 30 2010, 01:57  
Quote Post

QUOTE (•天地志狼• @ Dec 29 2010, 10:05 )
QUOTE (Caesar @ Dec 29 2010, 09:52 )
算一下…
2001年尾來到美國
2-3年 副學士…
之後…工作一年
08年入牙醫學校讀4年
哇…真係十年寒窗苦讀

2012年執業嘛

不就差個一兩歲 twisted.gif

劉雄偉
發表於: Dec 31 2010, 06:04  
Quote Post

輕鬆, 終歸比太認真的好

發表數: 1,634
註冊日期: 9-25-2003

聲望:175

QUOTE (茶水小妹蘋兒 @ Dec 30 2010, 10:57 )
QUOTE (•天地志狼• @ Dec 29 2010, 10:05 )
算一下…
2001年尾來到美國
2-3年 副學士…
之後…工作一年
08年入牙醫學校讀4年
哇…真係十年寒窗苦讀

2012年執業嘛

不就差個一兩歲 twisted.gif

很快會變成真正的老狼~~~~

老狼, 我到時去搵你睇牙有冇折架? 話時話, 你而家係邊個州邊個TOWN?

宅路之難, 難於上青天!!!
夫白木者,好大喜功,自以為是,有神經錯亂之腦,胡言亂語之嘴也。
by仲達

成年人總以為無限的關心是好的, 卻不知道物極必反的道理。家庭的爭執, 恐怕有一半以上是這個原因。

人生四流:要風流不要下流, 做一流不做九流

願世界人渣永遠消失, 願無名偉人浩氣長存!
適當地使用自己的自由而不會令別人不安, 就是hksan友的特色。
PMUsers Website
•天地志狼•
發表於: Dec 31 2010, 20:06  
Quote Post

五品官

目前人在INDIANA的INDIANAPOLIS
在校期間應該只有直系親屬才有優惠…(免費)
其他的則不是我可控制範圍之內0.0
要到我有自己的診所才真的有話事權吧…-.-
Cyrus
發表於: Jan 1 2011, 03:18  評價+1
Quote Post

仕官

發表數: 60

活躍:5
聲望:3

近況嘛...都係番工番工同番工~
人老左又少左出街, 成個宅男一樣~
好耐無上黎
祝大家2011年快快樂樂喇~

女朋友就好似電腦一樣:
1.當你已擁有一部時,另一部性能更高又已面世喇,這可能使你每三四個月便要換過另一部
2.除佢地製造商外,無人可以明白佢內部運作邏輯
3.你所犯就算係最微細錯誤,都可能會引致hang機而用唔到
4.有時無端端hang機或有error要關閉程式,就等於話比你聽:假如你唔知道我點解要嬲你,我一定唔會將原因話你聽
5.當你沉迷電腦時,會發覺起碼有半份人工或零甪錢洗響購買電腦
劉雄偉
發表於: Jan 1 2011, 15:01  
Quote Post

輕鬆, 終歸比太認真的好

發表數: 1,634
註冊日期: 9-25-2003

聲望:175

QUOTE (•天地志狼• @ Jan 1 2011, 05:06 )

Indiana 同我 New Hampshire同好似隔好鬼遠?
開診所搵個近我返工既就最好啦~~~~我一定半年搵你洗一次牙~~~哈哈

宅路之難, 難於上青天!!!
夫白木者,好大喜功,自以為是,有神經錯亂之腦,胡言亂語之嘴也。
by仲達

成年人總以為無限的關心是好的, 卻不知道物極必反的道理。家庭的爭執, 恐怕有一半以上是這個原因。

人生四流:要風流不要下流, 做一流不做九流

願世界人渣永遠消失, 願無名偉人浩氣長存!
適當地使用自己的自由而不會令別人不安, 就是hksan友的特色。
PMUsers Website
Caesar
發表於: Jan 1 2011, 15:42  
Quote Post

Loop

QUOTE (劉雄偉 @ Jan 1 2011, 23:01 )
QUOTE (•天地志狼• @ Jan 1 2011, 05:06 )

Indiana 同我 New Hampshire同好似隔好鬼遠?
開診所搵個近我返工既就最好啦~~~~我一定半年搵你洗一次牙~~~哈哈

回香港開就最好不過了 twisted.gif

.
PM
0 位使用者正在閱讀本主題 (0 位訪客及 0 位匿名使用者)
0 位會員:

Topic Options分頁: (5) 1 2 [3] 4 5  Reply to this topicStart new topicStart Poll

[ Script Execution time: 0.0199 ]   [ 13 queries used ]   [ GZIP 啟用 ]