分頁: (40) « 最前 ... 3 4 [5] 6 7 ... 最後 » ( 前往第一篇未讀文章 ) Reply to this topicStart new topicStart Poll

> 興建村莊, Travian
魏孝政
發表於: Dec 4 2005, 07:00  
Quote Post

迪拉斯艦隊與荊揚軍樂團之間

發表數: 3,158
所屬群組: 一般
註冊日期: 9-18-2003

活躍:11
聲望:685

QUOTE (郝昭 @ Dec 4 2005, 02:57 PM)
魏兄你已經可以出車咁利害.....你幾多pop呀?
我仲係處於未出兵的階段, 今天才生了十幾隻legionnaires....(之前白痴生左20隻冇出去raid過就被人clubswing死曬.....之後就對生兵冇曬信心, 靠cranny狂昇production) 宜家先得果200/hour

我個gaul account 就完全冇俾人攻過. 成65隻phalanx現在不知道做甚麼好, 都開始拿去raid廢村了XD....經濟已經比早5日開account的romans好了.....(不過城裡面超少建築物)

p.s. 我3個server加埋有5個account...所以都幾煩下...

兩條村(我指是同一a/c)有5xx pop。
因為我s1那邊比較和平,所以兵只有百多隻。
相反我在s2因為會開戰,所以雖然只有3xx pop,但已經站了二百隻兵。

--------------------
user posted image
PMEmail Poster
Oxymoron II
發表於: Dec 4 2005, 14:41  
Quote Post

投閒置散

發表數: 782
所屬群組: 永久停權
註冊日期: 5-05-2004

活躍:5
聲望:0

被先前狂打我的人踢了入會=.= 在他庇護下迅速成長 =.=
依家已經可以同時間搶三條廢村xd

但係尋日唔見左好多條唔active 既村-__- 搞到我依家冇廢村搶orz

魏孝政
發表於: Dec 4 2005, 14:49  
Quote Post

QUOTE (Oxymoron II @ Dec 4 2005, 10:41 PM)
被先前狂打我的人踢了入會=.= 在他庇護下迅速成長 =.=
依家已經可以同時間搶三條廢村xd

但係尋日唔見左好多條唔active 既村-__- 搞到我依家冇廢村搶orz

admin會定期刪村的呀-,-
或者ban村。

Caesar
發表於: Dec 5 2005, 13:31  
Quote Post

Loop

發表數: 7,489
所屬群組: 軍團長
註冊日期: 12-18-2004

活躍:24
聲望:2218

但我旁邊的廢村過了都一個月了 ,都還沒給人ban掉.....

本篇文章已被 bluepen 於 Feb 17 2009, 12:46 編輯過

Get busy living, or get busy dying.

.
PM
魏孝政
發表於: Dec 5 2005, 13:42  
Quote Post

QUOTE (bluepen @ Dec 5 2005, 09:31 PM)
但我邊邊個廢村過左成個月都冇比人band.....

maybe del or ban漏
那些admin只是義工嘛。

Caesar
發表於: Dec 5 2005, 13:47  
Quote Post

Loop

我去告密說常打我的那二人是mutli twisted.gif twisted.gif

本篇文章已被 bluepen 於 Feb 17 2009, 12:48 編輯過

Get busy living, or get busy dying.

.
PM
魏孝政
發表於: Dec 5 2005, 13:55  
Quote Post

QUOTE (bluepen @ Dec 5 2005, 09:47 PM)
連係義工你都知 ?!

點先做到 ?等我 band晒成日打我果 d衰人 twisted.gif twisted.gif

起碼要英文好。
畢竟不時很多人找gm。

另外不是一個gm說ban就ban。
有一次有一個外國玩家亂說兩名香港玩家muti。
於是gm ban了他們。
但後來另一位資深的gm番查記載
實際他們無罪
並record回他們的a/c,回resources

Caesar
發表於: Dec 5 2005, 14:04  
Quote Post

Loop

你在哪兒知道這麼多資料??

.
PM
魏孝政
發表於: Dec 5 2005, 14:49  
Quote Post

QUOTE (bluepen @ Dec 5 2005, 10:04 PM)
你在哪兒知道這麼多資料??

自己盟的論壇和官方論壇。

官方有3樣東西要留意一下,一是Instruction,另一是building tree,最後是官方論壇。

你們的盟沒有什麼溝通方式嗎?

Caesar
發表於: Dec 6 2005, 08:22  
Quote Post

Loop

在盟的論壇互通消息

.
PM
~銘仔~
發表於: Dec 13 2005, 05:17  
Quote Post

九品官

發表數: 72
註冊日期: 6-26-2005

活躍:1
聲望:未有評價

大家係ser3有冇開盟?
同埋想問,有邊個人係玩ser3架?
Caesar
發表於: Dec 13 2005, 09:37  
Quote Post

Loop

QUOTE (~銘仔~ @ Dec 13 2005, 01:17 PM)
大家係ser3有冇開盟?
同埋想問,有邊個人係玩ser3架?

我有入盟,冇開盟.

有玩 s3.

.
PM
伍子攸
發表於: Dec 14 2005, 10:01  
Quote Post

二品官

發表數: 1,605
註冊日期: 4-12-2005

活躍:9
聲望:432

等死中……
唉……以後都是看清楚才玩。

本篇文章已被 伍子攸 於 Dec 14 2005, 10:03 編輯過

附帶圖片
附帶圖片

HKS AN無擔面對我!腦收成路!多廁俾我講中吾敢出去!我已經臝左!!!!!

HKS an no take noodle face me! brain receive achieve road! many toilets give me say middle I dare to go out! I've already naked!

HKS AN unsecured face me! Brain harvest road! Multiple closets serve my lecture I'm out of here! I've left naked!!!!!
PM
魏孝政
發表於: Dec 14 2005, 11:45  
Quote Post

不用等死吧

s3我也有玩,不過有點慢,之前我在外國盟給人打,我也給搶了過千東西.....

其實如果給人打,先給對手一個pm,談一談,我就是這樣就講和了。

伍子攸
發表於: Dec 14 2005, 11:53  
Quote Post

二品官

發表數: 1,605
註冊日期: 4-12-2005

活躍:9
聲望:432

我是玩第一伺服的……
之後所有資源被扣到剩下100……每個幾乎沒了百多資源……(有些例外,因為我是初哥 cool.gif 損失不大嚴重,但我本想起的……建築物……也沒有資源起。)
嘿嘿嘿,我沒有軍隊,沒有士兵,如果敵人會停戰的話可能是個奇蹟。
我還以為是連村也沒有……還想著到第三伺服玩。

本篇文章已被 伍子攸 於 Dec 14 2005, 11:54 編輯過

HKS AN無擔面對我!腦收成路!多廁俾我講中吾敢出去!我已經臝左!!!!!

HKS an no take noodle face me! brain receive achieve road! many toilets give me say middle I dare to go out! I've already naked!

HKS AN unsecured face me! Brain harvest road! Multiple closets serve my lecture I'm out of here! I've left naked!!!!!
PM
Caesar
發表於: Dec 14 2005, 13:39  
Quote Post

Loop

也可能對手嫌你「冇肉食」.....把目光轉開了....

本篇文章已被 bluepen 於 Feb 17 2009, 12:49 編輯過

.
PM
~銘仔~
發表於: Jan 2 2006, 15:08  
Quote Post

九品官

請問,你地起新村,係唔係都會同舊村一樣,d田Clay、Wood、Iron,Crop全部都升級,定係只升Crop田?

岩岩建左新村(多謝文遠,因為睇返前幾頁你既教學,我先識建新村)~開始全力發展新村中~!

本篇文章已被 ~銘仔~ 於 Jan 2 2006, 15:13 編輯過
郝昭
發表於: Jan 2 2006, 15:25  
Quote Post

六品官

發表數: 600
註冊日期: 10-06-2003

活躍:5
聲望:38

現在我在s2的romans有6個level 9 crop, 1個level 9 iron, 其他全10.....是否應該先起兵才生settlers呢?起兵的話又應該起多少呢?

s3剛剛有clay同wood各一到 level 10 lu~~我見到好多人比我少pop都已經起了新村...其實我這樣會不會太慢了呢? 在我方圓一格的15crop已經俾盟友搶了(哭)

本篇文章已被 郝昭 於 Jan 2 2006, 15:27 編輯過
~銘仔~
發表於: Jan 2 2006, 15:47  
Quote Post

九品官

其實睇你點玩ja
有d人鐘意快快手起新村先,有d人就等有足夠資源先建新村,
我就覺得d田8級以上,就都夠資源養新村

出兵有資源多出黎就出得架啦,有戰事就出多d,和平既時候就集中內政
Caesar
發表於: Jan 2 2006, 22:47  
Quote Post

Loop

其實起兵沒有"幾多先夠"......
當然係愈多愈好 .
不過最緊要還是你能夠負擔 .

本篇文章已被 bluepen 於 Feb 17 2009, 12:49 編輯過

.
PM
0 位使用者正在閱讀本主題 (0 位訪客及 0 位匿名使用者)
0 位會員:

Topic Options分頁: (40) « 最前 ... 3 4 [5] 6 7 ... 最後 » Reply to this topicStart new topicStart Poll

[ Script Execution time: 0.0195 ]   [ 13 queries used ]   [ GZIP 啟用 ]