Reply to this topicStart new topicStart Poll

> 有冇人玩過零系列既遊戲
梵天之舞
發表於: Aug 29 2009, 17:00  
Quote Post

而立青年

發表數: 472
所屬群組: 一般
註冊日期: 1-03-2008

活躍:3
聲望:70

近日搵返隻零 刺青之聲
有好多諗法!破關又破關再重玩
有冇人玩過?

(附加一篇遊戲其中一關,轉自我的網友Louis)
http://www.youtube.com/watch?v=P63rV6vvY14...=response_watch

本篇文章已被 梵天之舞 於 Aug 31 2009, 02:37 編輯過
PMEmail Poster
古明地榃爩篟
發表於: Aug 30 2009, 01:56  
Quote Post

在野
**

發表數: 34
註冊日期: 3-31-2009

活躍:0
聲望:23

係nico睇過實況,但怕恐怖唔敢玩 sad.gif

零屬於日式恐怖,第一次係nico睇零係夜晚,睇下下都決定留番聽日先睇,氣氛太恐怖。 tongue.gif

同樣都屬於恐怖類既SH雖然都出自日本但偏向歐美式恐怖(嘔心物多)但恐怖氣氛是屬於活生生顯示出黎既恐怖,而且一定有gag。

零既故事唔係睇得好明,只記得結局係男主角同女鬼留係神社隨神社毀滅,但鬼遊ベ(綁手綁腳遊戲)唔明同女鬼有乜關係。 blink.gif

實況係日文 wacko.gif

本篇文章已被 古明地榃爩篟 於 Aug 30 2009, 02:00 編輯過
梵天之舞
發表於: Aug 30 2009, 04:46  
Quote Post

而立青年

發表數: 472
註冊日期: 1-03-2008

活躍:3
聲望:70

我只係覺得好不安, 隻game既氣氛逼我一口氣破關
第一代冇乜劇情, 大慨只係3名作家比破戒既繩之巫女殺左,然後真冬入屋調查
繼而行蹤不明, 佢阿妹就入埋去, 因為有阿媽既靈力血統, 所以阿妹既靈力都比較強
用射影機驅魔
第二代的很感人啊,雖然我還未玩過
第三代的太過悲傷了, 一邊玩一邊漂眼淚!
而且temoc也將三代的人物關係串連在一起, 實在太好玩了
如果有玩過的一起分享吧~
1 位使用者正在閱讀本主題 (1 位訪客及 0 位匿名使用者)
0 位會員:

Topic Options Reply to this topicStart new topicStart Poll

[ Script Execution time: 0.0129 ]   [ 12 queries used ]   [ GZIP 啟用 ]