分頁: (17) 1 [2] 3 4 ... 最後 » ( 前往第一篇未讀文章 ) Reply to this topicStart new topicStart Poll

> 三國志十 - 攻略 + 評價
陳亮
發表於: Jul 3 2004, 17:07  
Quote Post

八品官

發表數: 252
所屬群組: 一般
註冊日期: 12-07-2003

活躍:2
聲望:4

QUOTE (Alexchan @ Jul 4 2004, 12:51 AM)
依賴事—七王都探索
秦 長安
楚 江凌
燕 薊
齊 平原
趙 鄴
魏 陳留
韓 許昌

仲有「地圖繪製」...
visit 全都市...

而家...最大問題要解決係...
點樣打名...(新武將)
即使我random 出個仙人特技(干凡)
都save 唔到,....

本篇文章已被 陳亮 於 Jul 3 2004, 17:34 編輯過

--------------------
user posted image
Sanada Nobunshige 真田信繁
PMEmail Poster
Alexchan
發表於: Jul 3 2004, 17:45  
Quote Post

據點兵長

發表數: 2,404
註冊日期: 9-18-2003

活躍:10
聲望:129

等abc出editor..... biggrin.gif
PMUsers Website
馬孟起
發表於: Jul 3 2004, 21:21  
Quote Post

五品官

發表數: 981

聲望:2

不太夠用,已經有兩次差一點就打勝就過了30日,氣死。

到別勢力的城市,就不能直出直入,又要經過守衛一關....
可以選擇賄賂他,或者戰鬥
好在那個守衛的武力太低,hehe一刀斬於馬下~

做君主時有點麻煩,不知誰去了哪兒,各個任務的時間又不一樣,怎樣找人去打....

最後一個問題,有沒有類似三八的特技神眼。
PM
馬孟起
發表於: Jul 4 2004, 02:06  
Quote Post

五品官

這是在酒家接下的「依賴事」任務,目標的日文不太明白,可不可以解釋一下....

本篇文章已被 馬孟起 於 Jul 4 2004, 02:06 編輯過

附帶圖片
附帶圖片
PM
Alexchan
發表於: Jul 4 2004, 02:49  
Quote Post

據點兵長

↑去許昌市場買魚...
相信去都自己會說幾句野,
之後說會買了吧~

說到打仗, 真的氣死!
有一次打到最後一城門差76便攻破了
之後s & l
點知...打完hang左....未來得切save...
再打....贏左.....不過被呂布, 公孫瓚攻
在救鄴時, 公孫打我南皮......相反又是.....
結果打回原型

有一次我中途中斷了任務
劉備居然沒收晒我辛辛苦苦儲錢買番黎d寶物 =口= 太平要術...

另外, 我不知是否一定是這樣...
跟橋玄熟落後會教你名士, 不用等700名聲.....不過可能會看隱藏值,如惡名(如果有的話...)

名士 可用"籠絡"跟士兵, 山賊舌戰...
太平要術 +仙人 .....可以"幻惑"士兵入城或逃過賊
間碟 潛入城, 逃避賊
以上我只有用幻惑是100%成功...

我想殺死劉備!!可惜不能...是義兄 =口= 以上我都是用趙云....第一次還未打完.....
陳亮
發表於: Jul 4 2004, 03:18  
Quote Post

八品官

係咪唔平衡...
我玩親曹操南下....我用劉備退到江夏....

孫權好快會俾曹操打下建業...@_@.........

仲有...真係想快D有編輯器....
今集人口跌得「激快」! huh.gif

陳亮
發表於: Jul 4 2004, 06:10  
Quote Post

八品官

我有一隊...「蠻族兵隊」...
係「決裁時」有個野兵隊話加入.....@_@

Alexchan
發表於: Jul 4 2004, 06:25  
Quote Post

據點兵長

依賴事—七名所巡察
薊  桃園
洛陽 白馬寺
長安 始皇帝陵墓
小沛 孔子廟
吳  甘露寺
江夏 黃鶴樓
江陵 玉泉寺
第n個常山趙子龍
發表於: Jul 4 2004, 08:06  
Quote Post

仕官

發表數: 65
註冊日期: 9-21-2003

活躍:1
聲望:1

我用諸葛亮
舌戰超屈,3x連勝中
論破超勁,但遇到反弁就會無效
挑撥成功後,跟住2個回合用乜都win

其實係鬥大點數...但係右下方有個棋盤,可以根據數字連成一線,之後就會變成鬥小點數...

君主好麻煩.......似乎只能控一個城

同埋要5品官先做到太守........好煩
陳亮
發表於: Jul 4 2004, 08:10  
Quote Post

八品官

仲有!!
唔明..點解用騎兵突擊弓兵.....都係騎兵死多D,,,@_@....
即使你呂布用騎...文官用...都係咁
完全唔make sense... huh.gif

剛才用劉備..單挑呂布....嬴了...
因為係舌戰^^

本篇文章已被 陳亮 於 Jul 4 2004, 09:02 編輯過

陳亮
發表於: Jul 4 2004, 09:41  
Quote Post

八品官

終於明白舌戰點玩...
先前用劉備「舌」輸俾呂布...

今回嬴左司馬仲達....
見右下有藍圈一定要用
集中= 加強攻擊力?

Alexchan
發表於: Jul 4 2004, 09:56  
Quote Post

據點兵長

我都開始明了.....

剛才"和睦"
智82魅82的趙云贏了智102魅82的諸葛亮 =.=
大家同樣有齊四特技

面罵一早可以學...但不知怎學, 有人知嗎?
馬孟起
發表於: Jul 4 2004, 11:15  
Quote Post

五品官

在我弟的指導下~
用馬孟起舌戰,後果是.....

連守衛也勝不了....

希望懂日文的版友可以說說那些指導是什麼
PM
陳亮
發表於: Jul 4 2004, 13:18  
Quote Post

八品官

我名聲640..橋玄教左我名士..

陳亮
發表於: Jul 4 2004, 13:19  
Quote Post

八品官

QUOTE (馬孟起 @ Jul 4 2004, 07:15 PM)
在我弟的指導下~
用馬孟起舌戰,後果是.....

連守衛也勝不了....

希望懂日文的版友可以說說那些指導是什麼

同日文無關ga wo....
因為佢真係純鬥大細.....

仲有....要成日睇右下...有冇藍線圈(你出招) or 紅線圈(敵人出招)

陳亮
發表於: Jul 4 2004, 13:33  
Quote Post

八品官

我開始覺得....
唔可以以「以往玩三國」的玩法...玩三十...
要有太閣5.....

因為....就係最好唔好任命太守....
唔可以運兵...金... huh.gif 真奇怪......
要好似太閣咁...
唔好任命咁多城主(=太守)

咁先可以係A 地....叫武將係B 地做內政.... huh.gif

黃承彥教過我氣合...回復...

本篇文章已被 陳亮 於 Jul 4 2004, 14:01 編輯過

馬孟起
發表於: Jul 4 2004, 13:36  
Quote Post

五品官

QUOTE (陳亮 @ Jul 4 2004, 09:33 PM)
我開始覺得....
要有太閣5.....

唔可以運兵...金... huh.gif 真奇怪......
要好似太閣咁...

咁先可以係A 地....叫武將係B 地做內政.... huh.gif

問題又出了來~

就是任免到人都不知去了哪兒,不懂哪裡找人出征.....
沒有了評定令到san10更貼合現實,但用腦也多了,不像san7,8,9死按就可以勝...
PM
陳亮
發表於: Jul 4 2004, 14:25  
Quote Post

八品官

QUOTE (馬孟起 @ Jul 4 2004, 09:36 PM)
QUOTE (陳亮 @ Jul 4 2004, 09:33 PM)
我開始覺得....
要有太閣5.....

要好似太閣咁...

問題又出了來~

就是任免到人都不知去了哪兒,不懂哪裡找人出征.....
沒有了評定令到san10更貼合現實,但用腦也多了,不像san7,8,9死按就可以勝...

所以唔好亂任命太守...

最少有一個城冇太守 (for 運兵)
otherwise...你想遷都....不過兵唔會跟你走
所以咪話似太閣lor (比太閣更麻醉的兵制...)

by the way..
209 係柴桑搵到孔明.......
因為襄江係曹的.....唔會因為咁..孔明要遷居ar^^

also..名聲高....
會易D登用人

懶蛇
發表於: Jul 4 2004, 14:29  
Quote Post

中國人不吃這一套

發表數: 22,672
所屬群組: 太守
註冊日期: 9-22-2003

活躍:46
聲望:1908

照大家的形容﹐三十都不太像三國志。=口=

hahaha~!
發表於: Jul 4 2004, 14:35  
Quote Post

司令官大人

發表數: 1,606
註冊日期: 9-24-2003

活躍:8
聲望:146

照大家的形容﹐三十都不太像三國志。=口=

這樣都唔錯呢, 有點新鮮感~! laugh.gif

郁博書山騰駿馬,文深經海駕輕舟
依個, 仍然係一個......謎......
0 位使用者正在閱讀本主題 (0 位訪客及 0 位匿名使用者)
0 位會員:

Topic Options分頁: (17) 1 [2] 3 4 ... 最後 » Reply to this topicStart new topicStart Poll

[ Script Execution time: 0.0214 ]   [ 14 queries used ]   [ GZIP 啟用 ]