分頁: (2) 1 [2]  ( 前往第一篇未讀文章 ) Reply to this topicStart new topicStart Poll

> 有冇見過呢種飛蛾?
Alexchan
發表於: Jun 11 2004, 16:09  
Quote Post

據點兵長

發表數: 2,404
所屬群組: 一般
註冊日期: 9-18-2003

活躍:10
聲望:129

QUOTE (鮑鮑 @ Jun 11 2004, 11:28 PM)
呵呵~難道全部交配完畢歸西了?~
你將會見到更多蟬蟬了XD

呃...我不想再看見更多的蟬蟬...
給我一個貂蟬就夠了 tongue.gif
不過我現在被蚊蚊纏繞中..... sad.gif
PMUsers Website
Phoenix@南海
發表於: Jun 11 2004, 16:16  
Quote Post

南方海洋大島上小小的鳳凰

發表數: 1,555
註冊日期: 9-23-2003

活躍:9
聲望:156

好像是的.....蟬成蟲短命的嘛......
聽講美國還是哪裡....因為十幾年前有很多蟬產卵,今年全都成蟲出來....有十幾億隻......

--------------------
美しい星の上で
この蒼い星の上で
PMEmail Poster
Alexchan
發表於: Jun 11 2004, 17:23  
Quote Post

據點兵長

目標又再出現了.....影相去...
諗著用個鉗鉗住佢...開頭慢慢行開.....但突然高速飛到唔知去邊了.....嚇左一跳.....

本篇文章已被 Alexchan 於 Jun 11 2004, 17:30 編輯過
Phoenix@南海
發表於: Jun 12 2004, 02:44  
Quote Post

用鉗?!!!你邊夠佢快?!!!!係都用網.....一來唔會咁易傷害到佢(已經好短命....你就放過牠吧....),二來也夠易擒獲.
biggrin.gif 不如你學捉鱷魚的方法....放很多陷阱去圈套牠.....

題目應該改改了....將飛蛾改為蟬.....

美しい星の上で
この蒼い星の上で
馬孟起
發表於: Jun 12 2004, 02:50  
Quote Post

五品官

發表數: 981

活躍:2
聲望:2

QUOTE (Phoenix@南海 @ Jun 12 2004, 10:44 AM)

題目應該改改了....將飛蛾改為蟬.....

反正清談區都是離題慣....

目標又再出現了.....影相去...  目標又再出現了.....影相去...

影不影到ar?

用鉗?!!!你邊夠佢快?!!!!係都用網.....一來唔會咁易傷害到佢(已經好短命....你就放過牠吧....),二來也夠易擒獲.
不如你學捉鱷魚的方法....放很多陷阱去圈套牠.....

點引導佢入網?
PM
徐元直
發表於: Jun 12 2004, 05:39  
Quote Post

攤抖首領

發表數: 7,909
所屬群組: 君主

活躍:63
聲望:4175

目標又再出現了.....影相去...
諗著用個鉗鉗住佢...開頭慢慢行開.....但突然高速飛到唔知去邊了.....嚇左一跳.....

其實用手捉最方便,不過蟬腳有倒勾,有時被蟬爬在手指上,在不弄傷牠的前提下,拿都拿不掉。

......
Phoenix@南海
發表於: Jun 12 2004, 06:43  
Quote Post

QUOTE (馬孟起 @ Jun 12 2004, 10:50 AM)
不如你學捉鱷魚的方法....放很多陷阱去圈套牠.....

點引導佢入網?

蟬吸樹汁,在樹上設下圈套 biggrin.gif

美しい星の上で
この蒼い星の上で
Alexchan
發表於: Jun 12 2004, 11:40  
Quote Post

據點兵長

re 孟起:
冇離題, 睇清楚我地講d咩先
影到...冇上次咁好, so del

re 元直:
唔敢用手...

re Phoenix@南海:
@@"...唔使咁複雜下化....=口=
0 位使用者正在閱讀本主題 (0 位訪客及 0 位匿名使用者)
0 位會員:

Topic Options分頁: (2) 1 [2]  Reply to this topicStart new topicStart Poll

[ Script Execution time: 0.0137 ]   [ 13 queries used ]   [ GZIP 啟用 ]