Reply to this topicStart new topicStart Poll

> 暑假好去處
Alexchan
發表於: Jun 11 2004, 14:24  
Quote Post

據點兵長

發表數: 2,404
所屬群組: 一般
註冊日期: 9-18-2003

活躍:10
聲望:129

今年暑假照舊會有兩個大展係會展舉行, 就係書展同漫畫節啦, 舊年我為左睇cosplay仲去左兩次漫畫節.

書展2004
21-26 July 2004

夏日FUN墟2004
(其實漫畫節只係其中一部分, 但唔知點解個個都叫漫畫節)
30July-3Aug,2004
星期五至星期二,一連5天
7月30日~8月2日
(星期五至星期一)
11:00am~10:00pm
8月3日(星期二)
11:00am~8:00pm

舊年未買數碼相機...所以沒有影到東西...很後悔呢...因為兩個展都有明星, 漫畫節有cosplay.
今年夏日FUN墟2004仲分開三大主題, 就係漫畫節, X-ZONE, 電玩展
基本上同舊年一樣,但今年就打正旗號有電玩展呢,真是非去不可.

另外, 有冇人會係夏日FUN墟2004搞地攤?

更多資料
http://www.hkcomicsfest.com/
http://www.hkbookfair.com/

你地有會有d咩好去處??

本篇文章已被 Alexchan 於 Jul 18 2004, 05:15 編輯過
PMUsers Website
Oxymoron II
發表於: Jun 12 2004, 02:15  
Quote Post

投閒置散

發表數: 782
所屬群組: 永久停權
註冊日期: 5-05-2004

活躍:5
聲望:0

...........

8月3日....... 我都未返香港.....

--------------------
user posted image
PMEmail Poster
Leaf
發表於: Jun 12 2004, 02:59  
Quote Post

請開金口

發表數: 3,516
註冊日期: 9-19-2003

活躍:14
聲望:428

現在對我來說最重要就是搵到工...
所以暑假的好去處就是周圍搵工...

至於漫畫節,上年都沒有去,一來沒有興趣再去跟人迫,二來沒錢.....

沒有主題就不會有討論,沒有討論這個討論區就要開始掃灰塵。特別是這個本來以三國誌主題為主打的論壇,在現在單機市場委縮,近來也沒有新一代三國誌或單機的三國遊戲的情況下,此種其他討論突顯重要。

諸如所以,政治討論,歷史討論,東方系列,信長系列等等一的討論,支撐著這個三國風漸漸江河日下的三國誌討論區。

就算有偏向性又如何?每個人能中立,高人般世事都給你看透了?

原來猥褻侵犯不但只要啞忍,還要打開雙腳歡迎入去要大叫熱咕真是大開眼界!

某日,某蛇與某b曾是水火不相容的敵人
今日,某蛇與某b是雷打不動的戰友

果真如言,沒有永遠的敵人,也沒有永遠的朋友,只有永遠的利益?
PM
Alexchan
發表於: Jun 12 2004, 11:41  
Quote Post

據點兵長

那麼不如找找這兩個展請不請臨時工吧~
法孝直
發表於: Jun 12 2004, 17:07  
Quote Post

八品官

發表數: 201
註冊日期: 11-09-2003

活躍:2
聲望:8

我都係咁話,搵唔到工邊度都唔想去喇.....

本來想再入去愉景灣,都無心情喇~

隱居中的昭文

欲語無言......
PMEmail PosterUsers Website
Alexchan
發表於: Jul 1 2004, 21:13  
Quote Post

據點兵長

今年漫畫節大使是女生宿舍...
借問聲那是什麼女子組合來的......
kinder
發表於: Jul 2 2004, 11:18  
Quote Post

七品官

發表數: 422
註冊日期: 1-19-2004

活躍:4
聲望:7

我呢個暑假有著落啦.....
搵到工做啦~~ tongue.gif tongue.gif tongue.gif
剛剛見成了..... laugh.gif laugh.gif laugh.gif

本篇文章已被 kinder 於 Jul 2 2004, 11:20 編輯過

人生在世,世位富貴,蓋可忽乎哉?
PMEmail PosterUsers Website
一刀斷腸
發表於: Jul 18 2004, 05:10  
Quote Post

九品官

發表數: 92
註冊日期: 10-20-2003

活躍:2
聲望:未有評價

請問夏日FUN墟2004
邊日有cosplay睇啊??

PMEmail Poster
Alexchan
發表於: Jul 18 2004, 05:12  
Quote Post

據點兵長

應該日日都有, 最後一晚會係決賽
唔知今年會唔會有人扮戰國無雙呢=.=

re: kinder
我都很好運地, 有人給我一份半義務性的工作~所以只是薄酬, 哈哈

本篇文章已被 Alexchan 於 Jul 18 2004, 05:15 編輯過
0 位使用者正在閱讀本主題 (0 位訪客及 0 位匿名使用者)
0 位會員:

Topic Options Reply to this topicStart new topicStart Poll

[ Script Execution time: 0.0164 ]   [ 13 queries used ]   [ GZIP 啟用 ]