分頁: (5) 1 2 [3] 4 5  ( 前往第一篇未讀文章 ) Reply to this topicStart new topicStart Poll

> 群雄割據之上集(統一中原和西涼一帶), 有回覆=有動力 不停更新... 問問題....Danke(德文)是什麼?
R.N.B
發表於: Dec 1 2008, 12:56  
Quote Post

xBextahx ~~~ >3<

發表數: 349
所屬群組: 永久停權
註冊日期: 9-16-2008

活躍:3
聲望:2

QUOTE (cdg070089 @ Dec 1 2008, 20:48 )
其實內容可以再充實一些 smile.gif
在戰術上做得不錯 smile.gif
Add Oil Add Oil XD.gif
如果標點用全形可增其吸引力 twisted.gif

同意cdg的意見,內容可充實一些。

可以少用對話,如果可以的話,對話可以用白話文,增加吸引力。 twisted.gif

如Y兄的 劉氏統一夢 是一個好例子。 happy.gif

陳登士兵:ok!

可少用英文 smile.gif

--------------------
user posted imageuser posted image
PM
玩三國志的玩家
發表於: Dec 1 2008, 13:07  
Quote Post

~利物浦~

發表數: 639
所屬群組: 一般
註冊日期: 1-17-2008

活躍:5
聲望:107

濮陽城:
呂布:高順!
高順:在!
呂布:你領7000攻城兵器進攻陳留!
高順:收到!
呂布:陳宮!
陳宮:在!
呂布:帶我女兒....領8000騎進攻陳留!
陳宮:收到!
------------------------------------------------------------------------------------------------------
(其他人走了,只留下呂布和貂嬋...)
呂布:貂嬋過來~ wub.gif
貂嬋:相公有什麼事? blink.gif
呂布:我領11000騎....你做副將....
貂嬋:好!能夠和相公一起作戰...我十分榮幸....

附帶圖片
附帶圖片

PMEmail Poster
玩三國志的玩家
發表於: Dec 7 2008, 07:40  
Quote Post

~利物浦~

呂布士兵:捉到一個武將.滿寵!
呂布:投唔投降 cool.gif
滿寵:... sleep.gif
呂布:再問你多次...投唔投降 cool.gif
滿寵... dry.gif
呂布:你係唔係聾左...(大聲講)你投唔投降牙!!!!!! cool.gif
滿寵:啊?再說一次....
呂布:你投唔投降牙!!!!
滿寵:睬你都傻....我要去睏了....不要吵醒我! mad.gif
呂布:...收監吧

附帶圖片
附帶圖片

玩三國志的玩家
發表於: Dec 7 2008, 07:43  
Quote Post

~利物浦~

呢段學足「迷」 wub.gif ....「迷」唔好怪我
------------------------------------------------------------------------------------------------------
傳令兵:袁紹在鄴派出兩隊1萬5兵的井蘭攻濮陽...
張遼:是嗎?好吧!命令全軍....退守小沛!
傳令兵:...呢d說話唔可以講笑。
張遼:比d面笑下丫!侯成!有什麼好主意!
侯成:沒有辦法....迎擊吧!
張遼:好~+~''

本篇文章已被 玩三國志的玩家 於 Dec 7 2008, 07:43 編輯過

附帶圖片
附帶圖片

玩三國志的玩家
發表於: Dec 7 2008, 07:49  
Quote Post

~利物浦~

小沛郊外....
陳登:士兵!!!
士兵:係!
陳登:命令全軍....圍住劉備隊!
士兵:是!
就這樣....六隊圍住劉備沒有打...
劉備:可惡....突破重圍吧!衝....哎牙...逃不到了。
陳登:哇哈哈哈哈哈....俘虜了劉備...如何處置....
玩家你們決定!~_~ tongue.gif

斬了劉備後....
user posted image

本篇文章已被 玩三國志的玩家 於 Dec 7 2008, 07:54 編輯過

cdg070089
發表於: Dec 7 2008, 08:09  
Quote Post

聞達不了於諸候

發表數: 469
註冊日期: 8-13-2008

活躍:9
聲望:206

書面語描述可以更多 twisted.gif
學我果段刪左佢做咩 wacko.gif
-------------------------------------
火攻果段呀↓ twisted.gif

本篇文章已被 cdg070089 於 Dec 7 2008, 11:17 編輯過
玩三國志的玩家
發表於: Dec 7 2008, 09:42  
Quote Post

~利物浦~

QUOTE (cdg070089 @ Dec 7 2008, 16:09 )
書面語描述可以更多 twisted.gif
學我果段刪左佢做咩 wacko.gif

邊段-.-????

凍xkay
發表於: Dec 7 2008, 13:46  
Quote Post

仕官

發表數: 42
註冊日期: 8-06-2007

活躍:0
聲望:5

玄德死了 grin2.gif
陳群阿 wub.gif wub.gif wub.gif
洛川隱士
發表於: Dec 8 2008, 00:49  
Quote Post

隱士

發表數: 307
註冊日期: 9-25-2003

活躍:4
聲望:60

呂布的嫌惡武將關羽張飛

但是沒有劉備

殺了劉備=等於永遠錄用不到關羽張飛
玩三國志的玩家
發表於: Dec 21 2008, 06:43  評價+4
Quote Post

~利物浦~

哈哈....點解我咁耐都唔發呢....原因~我懶xD....我是一個死性不改的人嘛 tongue.gif
小沛郊外...
簡雍:衝呀!殺呀!攻小沛呀....
簡雍士兵:係呀!衝呀!殺呀!攻小沛呀....
陳登:哈哈....得5千幾兵就想係我們既十萬大軍既對手?!!!!!
陳登士兵:大人...我們何來有「十萬大軍」呢?我們只得1萬多兵力......
陳登:嗯...對對手來說....我們是「十萬大軍」呢!
陳登士兵心想:咁都得......
陳留郊外...
呂布:報告兵力!
呂布士兵:係!....我軍有10119兵....陳宮隊只有2230兵,高順有4808兵.....
呂布:敵人呢.....?
呂布士兵:啊....我點會知.....
呂布:你點做我既士兵呀!來人....斬首!
呂布士兵:啊...
(所以呂布軍只得10118兵) XD.gif XD.gif

本篇文章已被 玩三國志的玩家 於 Dec 21 2008, 06:45 編輯過

玩三國志的玩家
發表於: Dec 21 2008, 06:48  
Quote Post

~利物浦~

過了一會兒....
呂布:咦!曹賊隊(曹操真的是曹賊麼?不理吧)得1000多兵力....攻擊!
曹操:哇...三十六計走為上策....
呂布:哈哈!我捉到武將!兩個武將如下圖.....
呂布:你地投唔投降 cool.gif
荀攸,曹洪:你有無病呀....有病去睇醫生點會投降呀我地......
呂布心想:好串咀.....再說:收監∼

本篇文章已被 玩三國志的玩家 於 Dec 21 2008, 06:50 編輯過

附帶圖片
附帶圖片

玩三國志的玩家
發表於: Dec 21 2008, 06:56  
Quote Post

~利物浦~

哇......無理一陣.....無啦啦有幾隊『飛』埋黎.....濮陽守將只得一個...但他是一位精英武將.張遼!!!究竟張遼會唔會突出佢既表現?把文醜隊,高覽隊,張郃隊,眭固隊一一潰滅呢?

本篇文章已被 玩三國志的玩家 於 Dec 21 2008, 06:56 編輯過

附帶圖片
附帶圖片

玩三國志的玩家
發表於: Dec 21 2008, 07:03  
Quote Post

~利物浦~

過左一回合.....以為張郃隊同文醜隊係騎隊.....但係.....原來係井蘭!!!!這時死硬了!城兵力不足....難以防守~><~
張遼:剋星來了....井蘭.....可惡....一定要快些擊破他們.....
(袁紹軍)
文醜:哈哈哈哈哈!攻城!張郃!
張郃:係!
文醜:一齊攻陷濮陽!!!!

本篇文章已被 玩三國志的玩家 於 Dec 21 2008, 07:04 編輯過

附帶圖片
附帶圖片

玩三國志的玩家
發表於: Dec 21 2008, 07:13  
Quote Post

~利物浦~

係東面(陳留方面)發生喜事.....
高順:攻城!砰!砰!砰!好!破城了!
呂布:高順做得好!!!!重重有賞!
跟住......俘虜一事....
呂布:好多人呀....唔知有幾多個人加入我軍呢....
高順:我都想知.... XD.gif
結果....
呂布:我想自殺.....因為....睇圖就知.....
高順:暈.....

玩三國志的玩家
發表於: Dec 21 2008, 07:19  
Quote Post

~利物浦~

雖然張遼奮力對抗....可惜濮陽城還是失陷......他的任務失敗了...

附帶圖片
附帶圖片

玩三國志的玩家
發表於: Dec 21 2008, 07:24  
Quote Post

~利物浦~

登用人材......一時成功,一時失敗....50 50.....

附帶圖片
附帶圖片

donaldli
發表於: Dec 21 2008, 12:59  
Quote Post

五品官

發表數: 799
註冊日期: 11-11-2008

活躍:12
聲望:201

曹操登左未......
呂布軍應該都登到.....
祝君早日奪回濮陽

玩三國志的玩家
發表於: Dec 22 2008, 04:00  
Quote Post

~利物浦~

有一個「反骨仔」走左去孫軍....佢係邊個....好易估姐...就係我岩岩登番黎既魏延....魏延我記住你....遲早我斬你人頭.....唔講咁多...
呂布:現在進行登用人材!
呂布武將:是!....
(過了20日)
呂布武將:登用人材很多時成功....其中有一位是荀彧...
呂布:哈哈....是嗎?見他有95智力.....就做軍師吧!人來,傳荀彧和陳宮來!
呂布士兵:是∼!∼
荀彧,陳宮:主公有何事? blink.gif
呂布:陳宮聽令!你可退下軍師一職.... blush.gif
陳宮:...那麼是誰是軍師?
呂布:就是你的身邊那位.荀彧。
荀彧:不敢當!不敢當!
呂布:哎...我命令你做軍師就做軍師一職吧~~
荀彧:是!

附帶圖片
附帶圖片

玩三國志的玩家
發表於: Dec 22 2008, 04:06  
Quote Post

~利物浦~

哇哇哇....又北海攻小沛......不過三位武力真『高』....連我軍武將都唔夠佢地『高』....哈哈~~就當訓練下..... XD.gif XD.gif XD.gif twisted.gif twisted.gif twisted.gif

附帶圖片
附帶圖片

玩三國志的玩家
發表於: Dec 22 2008, 04:27  
Quote Post

~利物浦~

打完一輪戰鬥....關羽軍派出佢自己同張飛向小沛進發.....但係曹操理應唔驚....點解呢?(虛實)嘛!!!!!
先報告小沛郊外的各勢力兵力....
孔融軍:孔融10000井蘭.....暫時唔係呢到....
程x(唔識打,囧)2574戟
孫乾1392戟....合共13966兵.....(同盟)-------------------------------
關羽軍:糜竺1190弩,關羽11000戟,張飛7000槍,合共19190兵(同盟)
呂布軍:曹操4727槍,于禁2810騎...再加城18715兵...合共26252兵....

附帶圖片
附帶圖片

0 位使用者正在閱讀本主題 (0 位訪客及 0 位匿名使用者)
0 位會員:

Topic Options分頁: (5) 1 2 [3] 4 5  Reply to this topicStart new topicStart Poll

[ Script Execution time: 0.0899 ]   [ 14 queries used ]   [ GZIP 啟用 ]