分頁: (4) 1 2 [3] 4  ( 前往第一篇未讀文章 ) Reply to this topicStart new topicStart Poll

> 籃波聚
懶蛇
發表於: Jun 18 2004, 14:48  
Quote Post

中國人不吃這一套

發表數: 22,672
所屬群組: 太守
註冊日期: 9-22-2003

活躍:46
聲望:1908

2on2? cool ^^"

--------------------
user posted image
PMEmail Poster
拖雷
發表於: Jun 18 2004, 14:53  
Quote Post

五品官

發表數: 997
所屬群組: 一般
註冊日期: 9-18-2003

活躍:8
聲望:440

我又去..有五個...
那就和陌生人鬥波算啦@@

平生不作好人事,半夜派卡也不驚....
PMUsers Website
發表於: Jun 18 2004, 14:59  
Quote Post

Unregistered

好啦, 鮑你照book香港公園啦.
夜晚場please.

仲達都應該no problem既.
司馬仲達
發表於: Jun 18 2004, 15:10  
Quote Post

Lumberjack

發表數: 1,347
所屬群組: 待認證

活躍:12
聲望:364

咁難約

打街場啦

好衰唔衰又約weekday-.-

飛愛敬君子而不恤小人
1923年孫中山在香港大學演講,宣稱他的革命思想發源地「即為香港」。他說,香港的秩序整齊而安穩,與中國的混亂腐敗成強烈對比,激發他發動革命。「我恆默念...何以如此不同?外人能於七八十年間在一荒島上成此偉績,中國以四千年之文明乃無一地如香港者,其故安在?」---<<香港簡史>>

講左咁耐, 幾時先出老解?

紅皮狗應該係有色盲, 只見紅色, 別色不見
PM
發表於: Jun 18 2004, 15:12  
Quote Post

QUOTE (司馬仲達 @ Jun 18 2004, 11:10 PM)
咁難約

打街場啦

好衰唔衰又約weekday-.-

咁book到場你黎唔黎先.
傻俠
發表於: Jun 20 2004, 04:12  
Quote Post

五品官

發表數: 924
註冊日期: 10-03-2003

聲望:89

記得有d街場係可以唔駛錢就可以book,一個人一次最多book兩個鐘,我知荃灣城門谷點book,其他唔清楚

十年生死兩茫茫,不思量,自難忘。千里孤墳,無處話淒涼。縱使相逢應不識,塵滿面,鬢如霜。  
夜來幽夢忽還鄉,小軒窗,正梳妝。相顧無言,惟有淚千行。料得年年腸斷處,明月夜,短松岡。

蘇軾∼《江城子》乙卯正月二十日夜記夢
張三
發表於: Jun 20 2004, 04:17  
Quote Post

四品官

發表數: 1,246
註冊日期: 9-19-2003

活躍:4
聲望:9

荃灣比較近我家,不如大家來荃灣吧(蕙荃體育館),反正打完可以乘MTR回港島。
發表於: Jun 20 2004, 04:47  
Quote Post

QUOTE (傻俠 @ Jun 20 2004, 12:12 PM)
記得有d街場係可以唔駛錢就可以book,一個人一次最多book兩個鐘,我知荃灣城門谷點book,其他唔清楚

唔使$咁就book果度啦

反正唔使夾夠人都打得
發表於: Jun 20 2004, 05:30  
Quote Post

QUOTE (張三 @ Jun 20 2004, 12:17 PM)
荃灣比較近我家,不如大家來荃灣吧(蕙荃體育館),反正打完可以乘MTR回港島。

我住西環, 冷住紅磡, 仲達住柴灣, 文仔華富, 鮑住華貴, 虫住觀塘, 拖住沙田.

唔, 張三你都幾抵得諗wor, 咁就羊呀?
不如你都去柴灣打丫, 又近仲達度, 反正打完可以乘MTR返荃灣。
"比較近我家"我就講唔出口喇,嘿

本篇文章已被 武襄 於 Jun 20 2004, 05:56 編輯過
司馬仲達
發表於: Jun 20 2004, 08:00  
Quote Post

Lumberjack

如果張三包全部場租+車錢+drink錢的話

豪幾個鐘比佢又何妨

飛愛敬君子而不恤小人
1923年孫中山在香港大學演講,宣稱他的革命思想發源地「即為香港」。他說,香港的秩序整齊而安穩,與中國的混亂腐敗成強烈對比,激發他發動革命。「我恆默念...何以如此不同?外人能於七八十年間在一荒島上成此偉績,中國以四千年之文明乃無一地如香港者,其故安在?」---<<香港簡史>>

PM
張三
發表於: Jun 20 2004, 08:47  
Quote Post

四品官

QUOTE (張三 @ Jun 16 2004, 01:01 PM)
九龍比較好,新界人港島人也可以來。
如果可以有多過十人,我建議去室內運動場,因為至少下雨不需要取消賽事。
如果有人可以網上預約場地,最好請他/她在數天前預約。

還有,記得多帶個籃球。

我想你們開始明白為何我建議在九龍book場,因為無論是新界去,還是港島去也不會太遠。(特殊地區另計)
再講得明一些,便是如果港島人覺得荃灣太遠,新界人也覺得港島近柴灣區太遠(除非要在當地返工)。

我明白九龍的場不容易book, 但也請各位book港島場時,考慮往在對岸的人的感受,選擇一些比較近的場,而不是像上次羽毛球聚般去柴灣。

本篇文章已被 張三 於 Jun 20 2004, 08:51 編輯過
司馬仲達
發表於: Jun 20 2004, 16:48  
Quote Post

Lumberjack

這是自由聚會

愛來便來
沒有人強迫任何人來或不來的

飛愛敬君子而不恤小人

PM
發表於: Jun 20 2004, 16:52  
Quote Post

QUOTE (張三 @ Jun 20 2004, 04:47 PM)
QUOTE (張三 @ Jun 16 2004, 01:01 PM)
九龍比較好,新界人港島人也可以來。
如果可以有多過十人,我建議去室內運動場,因為至少下雨不需要取消賽事。
如果有人可以網上預約場地,最好請他/她在數天前預約。

還有,記得多帶個籃球。

我想你們開始明白為何我建議在九龍book場,因為無論是新界去,還是港島去也不會太遠。(特殊地區另計)
再講得明一些,便是如果港島人覺得荃灣太遠,新界人也覺得港島近柴灣區太遠(除非要在當地返工)。

我明白九龍的場不容易book, 但也請各位book港島場時,考慮往在對岸的人的感受,選擇一些比較近的場,而不是像上次羽毛球聚般去柴灣。

嘿, 我唔會好似各下咁想就自己方便而決定去邊黎做理由.
打柴灣我返屋企都要成粒鐘, 我又好happy?
老實講我去荃灣打4個字都返到屋企, 快過去老柴好多啦.

講一堆乜乜乜又點.
我地係講邊度有場book邊度
唔係傾一輪要就邊個就果個先book!
起碼我地次次話book都會真係book兼有人到!

你有提議不妨唔好提議!
約實時間就book!! 唔好得個提議. 你荃灣我黎又何妨?
我有得打就得. 但唔中意人得個吹.
司馬仲達
發表於: Jun 20 2004, 16:59  
Quote Post

Lumberjack

如果張三你真的想玉成此事
便去book場吧

本篇文章已被 司馬仲達 於 Jun 20 2004, 17:12 編輯過

飛愛敬君子而不恤小人

PM
傻俠
發表於: Jun 21 2004, 09:22  
Quote Post

五品官

發表數: 924
註冊日期: 10-03-2003

聲望:89

不過book城門谷晚上都幾多人...我地四五個人又冇特別事去收場人地未必理,果個鐘數又應該冇管理員...其實星期六、日早上至黃昏得唔得?人少d易收場d。

另,有人話7月1日全港book場免費,係咪真???聽人講上年係咁

↓我住葵涌,荃灣我幾時都得~

本篇文章已被 傻俠 於 Jun 21 2004, 09:47 編輯過

十年生死兩茫茫,不思量,自難忘。千里孤墳,無處話淒涼。縱使相逢應不識,塵滿面,鬢如霜。  
夜來幽夢忽還鄉,小軒窗,正梳妝。相顧無言,惟有淚千行。料得年年腸斷處,明月夜,短松岡。

蘇軾∼《江城子》乙卯正月二十日夜記夢
張三
發表於: Jun 21 2004, 09:39  
Quote Post

四品官

QUOTE (介 @ Jun 21 2004, 12:52 AM)
你有提議不妨唔好提議!
約實時間就book!! 唔好得個提議. 你荃灣我黎又何妨?
我有得打就得. 但唔中意人得個吹.

我也知道吹水不對,但我沒有credit card, 也沒有網上電子證書,網上的預約我做不了。

不如這樣好了,若你們都可以去荃灣,我可以行去book場(我只懂book室內場,城門谷的或者可以請教傻俠兄),問題是我不知道你們喜歡什麼日子和時間,所以要先問,免得book左才知道大伙兒也不能去。
第800個閱覽者of this topic既介
發表於: Jun 22 2004, 02:51  
Quote Post

星期六早上都冇問題
平日既夜晚都ok.
credit card我都冇.
靈斯唔介意既話可唔可以借你一用. 嘿. credit住先!
拖雷
發表於: Jun 25 2004, 16:12  
Quote Post

五品官

發表數: 997

聲望:440

那現在即是怎樣?

六月還有機會搞嗎?

平生不作好人事,半夜派卡也不驚....
PMUsers Website
鮑鮑
發表於: Jun 25 2004, 16:17  
Quote Post

二品官

發表數: 1,741

活躍:10
聲望:195

QUOTE (拖雷 @ Jun 26 2004, 12:12 AM)
那現在即是怎樣?

六月還有機會搞嗎?

自己私下約好的機會比較大, 有興趣的icq/msn/青樓見吧
PMEmail PosterUsers Website
發表於: Jun 25 2004, 17:24  
Quote Post

QUOTE (拖雷 @ Jun 26 2004, 12:12 AM)
那現在即是怎樣?

六月還有機會搞嗎?

打鴨利洲一定打得成, 果度冇人book的
0 位使用者正在閱讀本主題 (0 位訪客及 0 位匿名使用者)
0 位會員:

Topic Options分頁: (4) 1 2 [3] 4  Reply to this topicStart new topicStart Poll

[ Script Execution time: 0.0235 ]   [ 12 queries used ]   [ GZIP 啟用 ]