Reply to this topicStart new topicStart Poll

> FW: 黃興桂 (足球評述員 ) 金句
Oxymoron II
發表於: Aug 23 2004, 06:22  
Quote Post

投閒置散

發表數: 782
所屬群組: 永久停權
註冊日期: 5-05-2004

活躍:5
聲望:0

1.除非有一隊先入一球, 如果唔係都幾難開到紀錄啦呢場波
2. 只要你射得中, 咁你就有機會入啦
3. 加利仔有3樣野唔好: 第1, 無速度; 第2, 跑得慢; 第3, 唔夠快呀!
4. 十二碼呢家野呢,有兩個可能性,一係入,一係唔入
5. 哈哈,龍門最好既朋友係邊個呀?咪係龍門柱囉
6. o尼球波,如果冇龍門就入o拿
7. 呢場比賽我只可以用"一個字"黎形容---精采(明明兩個字...)
8. 呢球波一係入...一係龍門救到...一係出界...
9. 現代既足球,係將皮球送入網窩裡面既!
10. 呢球波史高斯好有機會入波...但係無機會起腳...
11. 呢球波係咪真係紅軍既利物浦出界架?好似擦到藍軍球員既波襪架喎
12.利物浦的巴路士同列斯的巴基.....兩個都係姓巴........(英文名呀大佬)
13.阿仙奴開波幾分鐘就入波,好打好多。(被追和後)我都話,太早入波未必好架......因為有大把時間比人追
14. 拿..做防守球員最緊要係咩呀.. 咪 "安全第一囉"
15. 現代足球講求有實力,有速度
16. 現代足球最緊要攻守兼備
17. 呢場波贏輸都唔緊要, 最緊要係唔好輸

---------------------------------

..............................

超級廢話...
唔明點解 ESPN 會請佢?

--------------------
user posted image
PMEmail Poster
司馬仲達
發表於: Aug 23 2004, 15:19  
Quote Post

Lumberjack

發表數: 1,347
所屬群組: 待認證
註冊日期: 9-18-2003

活躍:12
聲望:364

你睇下佢每一句說話都咁值得我地再三回味

你就知ESPN請得佢幾超值啦XD

講真,咁有個人風格既足球評述員
得香港先有架乍 wink.gif

飛愛敬君子而不恤小人
1923年孫中山在香港大學演講,宣稱他的革命思想發源地「即為香港」。他說,香港的秩序整齊而安穩,與中國的混亂腐敗成強烈對比,激發他發動革命。「我恆默念...何以如此不同?外人能於七八十年間在一荒島上成此偉績,中國以四千年之文明乃無一地如香港者,其故安在?」---<<香港簡史>>

講左咁耐, 幾時先出老解?

紅皮狗應該係有色盲, 只見紅色, 別色不見
PM
ky
發表於: Aug 23 2004, 15:26  
Quote Post

Unregistered

我不太愛看体育節目
但上屆世界盃I-cable
評述員(谷x昭)講野我也識笑……
今年tvb奧運又係講到唔知點甘
其實係味要train多d??
manho
發表於: Aug 24 2004, 16:28  
Quote Post

八品官

發表數: 272
所屬群組: 一般
註冊日期: 3-18-2004

活躍:1
聲望:未有評價

之前ESPN更有一對專鬧交o既評術員,何輝加江忠德,兩個一齊講波火藥味一定好濃,但何輝已經走左∼

本篇文章已被 manho 於 Aug 24 2004, 16:28 編輯過

拖雷
發表於: Sep 7 2004, 14:28  
Quote Post

五品官

發表數: 997
註冊日期: 9-18-2003

活躍:8
聲望:440

QUOTE (manho @ Aug 25 2004, 12:28 AM)
之前ESPN更有一對專鬧交o既評術員,何輝加江忠德,兩個一齊講波火藥味一定好濃,但何輝已經走左∼

他們只是互寸罷了...

不過何輝的足球知識真的很厲害!!

平生不作好人事,半夜派卡也不驚....
PMUsers Website
青蛙
發表於: Nov 23 2004, 12:36  
Quote Post

成長
*

發表數: 14
註冊日期: 2-27-2004

活躍:0
聲望:未有評價

我還記得,李克勤在某一屆世界盃旁術...佢唔熟d人名,就話...
"嘩!紅衫傳俾紅衫,再傳俾紅衫,紅衫帶入禁區!嘩!紅衫射波啦~~~~~"
真係.....無言以對

怪盜基德超型∼
玩三國志的玩家
發表於: Jul 15 2008, 12:24  
Quote Post

~利物浦~

發表數: 639
註冊日期: 1-17-2008

聲望:107

我都記得一句^^
有今世,無來世呀呢球波 wow 神奇,頂級,超卓=v=

Oxymoron II
發表於: Jul 15 2008, 12:30  
Quote Post

投閒置散

波係圓既! << 想問下哩句係唔係出自桂神

Caesar
發表於: Jul 15 2008, 12:32  
Quote Post

Loop

發表數: 7,489
所屬群組: 軍團長
註冊日期: 12-18-2004

活躍:49
聲望:2218

QUOTE (Oxymoron II @ Jul 15 2008, 20:30 )
波係圓既! << 想問下哩句係唔係出自桂神

這個是伍晃榮的 . sleep.gif

Get busy living, or get busy dying.

.
PM
Oxymoron II
發表於: Jul 15 2008, 12:35  
Quote Post

投閒置散

QUOTE (bluepen @ Jul 15 2008, 08:32 )
QUOTE (Oxymoron II @ Jul 15 2008, 20:30 )
波係圓既!  << 想問下哩句係唔係出自桂神

講講好似係 - - 又一記錯 Orz

愚笨小弟
發表於: Jul 15 2008, 12:38  
Quote Post

囧魂

發表數: 2,512
所屬群組: 待認證
註冊日期: 11-23-2006

活躍:6
聲望:95

黃興桂是伍晃榮之後又一經典,此後已經沒有其他講波佬我有印象

user posted image << 按我有別驚喜
Caesar
發表於: Jul 15 2008, 12:41  
Quote Post

Loop

QUOTE (Oxymoron II @ Jul 15 2008, 20:35 )
QUOTE (bluepen @ Jul 15 2008, 08:32 )
波係圓既!&nbsp; << 想問下哩句係唔係出自桂神

不......這個是較鮮為人知的..... blush.gif

要不是因為之前伍晃榮之死我也不會留意到 . blush.gif

Get busy living, or get busy dying.

.
PM
玩三國志的玩家
發表於: Oct 15 2008, 09:44  
Quote Post

~利物浦~

發表數: 639
註冊日期: 1-17-2008

聲望:107

呢球波...如果射高...就會易入...但係就會易出界
如果射低...就會比龍門撲到...但係就會容易唔出界

神風無缺
發表於: Oct 17 2008, 16:49  
Quote Post

九品官

發表數: 76
註冊日期: 7-07-2005

活躍:1
聲望:4

QUOTE (bluepen @ Jul 15 2008, 20:41 )
QUOTE (Oxymoron II @ Jul 15 2008, 20:35 )

不......這個是較鮮為人知的..... blush.gif

要不是因為之前伍晃榮之死我也不會留意到 . blush.gif

其實也不算是鮮為人知吧… sleep.gif
因為也已經街知巷聞
補充一下……伍晃榮生前出的一本書(自傳?忘了)名字亦是《波係圓嘅》

可能聽他報導體育新聞太久了,現在聽體育新聞的時候還是很懷念他的聲音呢 sad.gif

本篇文章已被 神風無缺 於 Oct 17 2008, 16:49 編輯過
司馬光
發表於: Oct 21 2008, 15:05  
Quote Post

四品官

發表數: 1,136
註冊日期: 3-18-2008

活躍:3
聲望:-25

QUOTE (神風無缺 @ Oct 18 2008, 00:49 )
QUOTE (bluepen @ Jul 15 2008, 20:41 )

其實也不算是鮮為人知吧… sleep.gif
因為也已經街知巷聞
補充一下……伍晃榮生前出的一本書(自傳?忘了)名字亦是《波係圓嘅》

可能聽他報導體育新聞太久了,現在聽體育新聞的時候還是很懷念他的聲音呢 sad.gif

對!

雖然我平時不怎樣留意體育新聞,不過現在聽體育新聞的時候還是很懷念他的聲音

常聽說世界愛沒長久 哪裡會有愛無盡 頭
塵俗的愛 只在乎曾擁有 一刻燦爛便要 走
而我卻確信愛是恆久 碰到了你 已無別 求
無從解釋不可說明的愛 千秋過後仍長存不朽
誰人受痛苦被懸掛在木頭 至高的愛盡見於 刺穿的手
看 血在流 反映愛沒保留 持續不死的愛到萬世不休
惟求奉上生命 全歸主所有 要將一切盡獻於我主的手
我已決定今生再沒所求 惟望得主稱讚已 足 夠

---
我已決定今生再沒所求,惟望不負五十已足夠。
PMEmail PosterUsers Website
龍驤將軍
發表於: Nov 6 2011, 01:02  評價+1
Quote Post

葉公好龍

發表數: 3,097
註冊日期: 5-13-2007

活躍:12
聲望:726

依傢講波佬係淨番keyman、鍾志光同桂神有料到

Caesar
發表於: Nov 6 2011, 11:39  
Quote Post

Loop

QUOTE (龍驤將軍 @ Nov 6 2011, 09:02 )

"你點倒掛呀 ?你識自動導航咩真係" twisted.gif

.
PM
超級傻子諸葛
發表於: Nov 6 2011, 11:42  
Quote Post

某傻子

發表數: 1,563
註冊日期: 10-13-2007

活躍:7
聲望:331

QUOTE (龍驤將軍 @ Nov 6 2011, 09:02 )

我唔認同鐘志光有料到,而且我覺得呢家何輝、蔡育瑜都好有料

0 位使用者正在閱讀本主題 (0 位訪客及 0 位匿名使用者)
0 位會員:

Topic Options Reply to this topicStart new topicStart Poll

[ Script Execution time: 0.0189 ]   [ 13 queries used ]   [ GZIP 啟用 ]